KAHVALTI KULÜBÜ- Güne iyi başlamanın sırları
15868
post-template-default,single,single-post,postid-15868,single-format-standard,bridge-core-2.2.2,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,qode_grid_1300,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-20.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

KAHVALTI KULÜBÜ- Güne iyi başlamanın sırları

Araştırmalar, güne sağlıklı ve dengeli bir kahvaltı ile başlamanın, gün içinde bizi daha verimli, dikkatli ve kontrollü yaptığını söylüyor. Kahvaltı gerçekten de günün en önemli öğünü. Peki tarihte başarıları ile öne çıkan insanlar, yaratıcı dehalarını beslemek için sabahları ne yiyorlardı?

ALBERT EINSTEIN

Güne sahanda yumurta ve mantar ile başlayan Einstein, çayını da içine bol miktarda bal koyarak içiyordu.

WOLFGANG AMADEUS MOZART

Akşam yemeklerinde domuz eti ve sığır eti güveci yemeyi seven Mozart, ertesi sabah uyandığında genellikle akşamdan kalan yemekleri yemeyi tercih ediyordu.

WINSTON CHURCHILL

Churchill’in kahvaltıyı çok sevdiği, yardımcısının her sabah yatak odasına iki tam kahvaltı tepsisi getirdiği biliniyor. Bir tepside tereyağ ve reçelli tost, bir fincan sütlü kahve, haşlanmış yumurta ve ayrıca mutlaka tavuk ya da bacon bulunuyordu. İkinci tepside ise greyfut ve üzerine serpmesi için bir kase şeker, bir bardak portakal suyu ve bir kase balkabağı…

 VICTOR HUGO

Her sabah yazmaya başlamadan önce iki çiğ yumurta yutuyor ve hemen ardından bir fincan sade kahve içiyordu.

JANE AUSTEN

Güne kek ve çayla başlamayı seviyordu.

CLAUDE MONET

Monet, Normandiya’daki evinde yemek dergileri biriktiriyor, bahçesinde çeşitli sebze ve otlar yetiştiyordu. Kahvaltı en sevdiği öğündü. Güne genellikle otlu omlet, sosis, kızarmış ekmek, reçel ve çaydan oluşan kahvaltı ile başlıyordu.

MONET USULÜ OTLU OMLET
(İki kişilik)

Altı yumurtayı bir tutam tuz ve karabiberle hafifçe çırpın. Bir avuç maydanoz, frenk soğanı, tarhun ve frenk maydanozunu ince ince doğrayın ve yumurtalara ekleyin. Geniş bir tavada, tereyağını orta ateşte eritin. Yumurta karışımını tavaya dökün. Bir dakika sonra, pişmiş yumurtayı çatal kullanarak kenarlarından ortaya doğru çekin ve katmanlar oluşturun. Omletin altı pişene kadar ara sıra çatalla bu işlemi yapmaya devam edin; üst kısım biraz daha akışkan olmalı. Daha sonra omleti tavada hafifçe bir uca kaydırın ve spatula yardımıyla rulo haline getirin. Sıcak tereyağlı tost ile servis yapın.